Hond doodgebeten in pension

Een hond die doodgebeten wordt tijdens een verblijf in pension is de nachtmerrie van de meeste hondeneigenaren, maar helaas gebeurt dit een enkele keer toch. Wie is verantwoordelijk wanneer uw hond doodgebeten wordt in een pension? En kunt u het pension aansprakelijk stellen voor de schade? In dit artikel leest u hoe het precies zit wanneer uw hond is doodgebeten in een pension. In veel gevallen heeft u als eigenaar recht op een vergoeding en bij de Hondenjurist kunnen we u helpen om deze vergoeding te ontvangen.

Dierenpension aansprakelijk stellen?

Wij verlenen juridische bijstand aan hondenbezitters

Direct jurdische hulp bij hond gerelateerde problemen (dagelijks tot 21 uur)

Gratis intakegesprek

Ervaren juristen

Juridische bijstand via e-mail & telefoon

Help: mijn hond is doodgebeten in een hondenpension

Veel hondenbezitters kiezen ervoor om hun hond achter te laten in een hondenpension wanneer ze op vakantie gaan. Bij een pension betaalt u een bedrag voor het verblijf van uw hond en omdat u hiervoor betaalt, mag u er van uit gaan dat uw hond hier goed verzorgd wordt. Helaas gebeuren er soms ongelukken in een hondenpension en kan het zelfs zover komen dat een hond doodgebeten wordt door een andere hond. Wanneer het u overkomt dat uw hond doodgebeten is in een pension is dat erg verdrietig. Mocht dit gebeuren, kunt u overwegen om het pension aansprakelijk te stellen voor het overlijden van uw hond.

Kan ik een pension aansprakelijk stellen voor het overlijden van mijn hond?

Wanneer uw hond ernstig verwond of doodgebeten is door een andere hond in een pension kunt u het pension hiervoor aansprakelijk stellen. U heeft betaald voor het verblijf van uw hond in het pension en u gaat er van uit dat de eigenaren en medewerkers van het pension op verantwoorde wijze met de dieren omgaan. Is uw hond overleden aan het bijtincident? Dan kunt u het pension aansprakelijk stellen voor kosten voor de crematie, maar ook voor de immateriële schade. Het pension heeft in dit geval namelijk niet goed genoeg opgelet of voor de honden gezorgd.

Pension aansprakelijk stellen bij ernstige verwondingen

Naast bijtincidenten met de dood als gevolg, zijn er ook bijtincidenten waarbij de aangevallen hond overleeft. Na een bijtincident moet de hond naar de dierenarts om behandeld te worden. De wond moet bijvoorbeeld gehecht worden, de hond heeft een operatie nodig en ook de medicijnen die de hond eventueel moet slikken, kosten geld. Voor schade geleden na een bijtincident in een pension, kunt u het pension aansprakelijk stellen. Het pension was verantwoordelijk voor de zorg voor uw hond en dus ook wanneer uw hond gebeten is door een andere hond.

Problemen bij het aansprakelijk stellen van het pension

In sommige gevallen is het lastig om het pension aansprakelijk te stellen, omdat u niet bij het incident was. U bent dus geen getuige en naast de medewerkers van het pension, zijn er vaak geen andere mensen aanwezig bij een bijtincident die kunnen getuigen wat er precies gebeurd is. U moet er dus op vertrouwen dat wat de eigenaar van het pension beweert waar is. Wanneer een grote hond een kleine hond doodbijt, is het duidelijk welke hond schuld heeft aan het incident en blijkt dat de medewerkers van het pension niet goed op hebben gelet. In zo’n geval kunt u het pension zeker aansprakelijk stellen. In andere situaties kan het lastiger zijn om vast te stellen wat er gebeurd is.

Alternatieven voor hondenpensions

Bent u bang dat uw hond iets overkomt in een hondenpension of heeft uw hond moeite in de omgang met andere honden? Dan is een hondenpension misschien niet de beste optie voor uw hond. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hotel waarin honden zijn toegestaan en u zo uw hond mee op vakantie nemen. Is het niet mogelijk om uw hond mee op reis te nemen? Dan kunt u aan familie, vrienden of buren vragen of ze op uw hond kunnen passen. Voor een hond kan het fijn zijn om met vertrouwde mensen te verblijven en in het geval van een buurman zou de hond zelfs thuis kunnen blijven. Wanneer u niet betaalt voor de zorg van uw hond tijdens het verblijf, kunt u de oppasser minder makkelijk aansprakelijk stellen bij een incident.

Hulp om het pension aansprakelijk te stellen

Heeft u hulp nodig om het pension aansprakelijk te stellen? Bij de Hondenjurist helpen we u graag. We begrijpen hoe vervelend en verdrietig het is wanneer tijdens of na een vakantie blijkt dat uw hond is doodgebeten in het pension. Daarom helpen we u om het pension aansprakelijk te stellen, zodat u in ieder geval de kosten vergoed krijgt voor bijvoorbeeld een crematie. Wij verlenen juridische bijstand en kunnen het sturen van brieven of e-mails op ons nemen. We bespreken alles met u in een gratis en geheel vrijblijvend gesprek.