Hoe staat het met de aansprakelijkheid van een hondenpension

Wanneer u met vakantie gaat en uw hond in een pension of hondenhotel achterlaat dan mag u er van uit gaan dat uw hond daar in goede handen is en dat hem niets zal overkomen. Maar ook in een pension kan natuurlijk iets misgaan. Als er een deur van een verblijf open stond die dicht had moeten zijn dan is een confrontatie tussen twee honden snel gebeurd en dat kan dan helaas verstrekkende of zelfs fatale gevolgen hebben. U mag er vanuit gaan dat de mensen die een hondenpension runnen hier ervaring mee hebben en op een verantwoorde wijze met hun logees omgaan. Als dat niet het geval is dan kunt u eventueel juridische stappen overwegen.

Hondenpension aansprakelijk stellen voor schade?

Wij verlenen juridische bijstand aan hondenbezitters

Direct jurdische hulp bij hond gerelateerde problemen (dagelijks tot 21 uur)

Gratis intakegesprek

Ervaren juristen

Juridische bijstand via e-mail & telefoon

Mijn hond is doodgebeten in pension

Als uw hond in pension verblijft en daar door een andere hond wordt aangevallen dan kan dit ernstige verwondingen of zelfs de dood van uw hond tot gevolg hebben. Een probleem kan zijn dat u zelf over het algemeen geen getuige bent geweest van het incident en daarom af moet gaan op wat de pensionhouder u vertelt over wat er precies is gebeurd. Als een kleine hond door een grotere soortgenoot is doodgebeten dan is de schuldvraag meestal wel duidelijk. Een Maltezer die door een Mastif wordt gegrepen heeft geen schijn van kans.

Wie is verantwoordelijk voor de dood van een hond in pension?

U betaalt voor het verblijf van uw hond in het pension. Dat is wat anders dan wanneer u uw hond bij de buurvrouw achter laat die gratis voor hem zorgt tijdens uw vakantie, of hooguit voor een bosje bloemen als bedankje. U betaalt voor het pension, dus u mag er van uit gaan dat uw hond goed verzorgd wordt en dat de pensionhouder ervoor waakt dat uw hond geen gevaar loopt. Als er toch wat gebeurt, en zeker wanneer uw hond daarbij de dood vindt, dan is het logisch het pension hiervoor aansprakelijk te stellen. Dit geldt voor dierenartskosten bij verwonding, maar ook voor de kosten als gevolg van het overlijden van uw hond, zoals de crematie en geleden immateriële schade.

De Hondenjurist kan u bijstaan

Als uw hond in een pension is verwond of doodgebeten door een andere hond, dan kunnen wij u bijstaan als u het pension aansprakelijk stelt en zij hun aansprakelijkheid niet willen nemen. Zorg ervoor dat de jurist over alle informatie beschikt die van belang is voor deze zaak. Vraag of er getuigen waren en laat deze onder ede een verklaring afleggen. Als uw hond is doodgebeten krijgt u uw geliefde huisdier er niet mee terug, maar financiële compensatie kan wel een pleister op de wonde zijn. Als u een pension wilt aanklagen is het fijn als u voor deze juridische kosten verzekerd bent. Als het pension schuldig wordt bevonden draaien zij voor de kosten op, maar tot die tijd kan uw verzekering de facturen van de juridische bijstand voldoen.