Aansprakelijkheid voor letselschade veroorzaakt door uw hond

Als uw hond letselschade veroorzaakt bij iemand dan is dat altijd erg vervelend. Zelfs als de hond niet direct schuldig is omdat de persoon die werd gebeten dit mogelijk zelf heeft uitgelokt wordt de hondeneigenaar vaak aansprakelijk gesteld voor de schade als een hond een persoon heeft gebeten. Vaak wordt hiervan aangifte gedaan bij de politie en als uw hond al vaker personen heeft gebeten loopt u het risico dat uw hond in beslag wordt genomen en in sommige gevallen zelfs verplicht geëuthanaseerd.

Uw hond heeft een kind gebeten

Als uw hond een kind heeft gebeten zijn de gevolgen vaak nog ernstiger. Niet alleen raakt een kind bij een hondenbeet vaak ernstig gewond, maar een hond die een kind aanvalt wordt vaak direct als agressief bestempeld. Dit hoeft echter zeker niet zo te zijn. Als het kind in kwestie uw hond duidelijk heeft gepest of uitgedaagd dan is het logisch dat de hond uiteindelijk bijt. Als dit het geval is kunt u een bevel tot inbeslagname van uw hond zeker aanvechten. Als u getuigen heeft die kunnen bevestigen dat het gedrag van het kind dat door uw hond werd gebeten hier duidelijk aanleiding toe gaf dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een ervaren hondenjurist.

Uw hond heeft een volwassen persoon gebeten

Als uw hond letselschade heeft veroorzaakt bij een volwassene dan hangt het van de situatie af of u hiervoor verantwoordelijk wordt gesteld. Als het gaat om een inbreker in uw woning dan is de kans groot dat u vrijuit gaat, mits de hond geen zeer ernstige verwondingen heeft veroorzaakt en mits u de hond onder appél heeft gesteld zodra de inbreker door de politie werd ingerekend. Als uw hond zonder aanleiding op straat iemand bijt, dan heeft u vaak wel een probleem. Zeker als uw hond niet aangelijnd was bent u altijd aansprakelijk. Als de hond wel was aangelijnd hangt het van de situatie af of u aansprakelijk bent voor letselschade na een bijtincident.

Neem contact met ons op

Is uw hond betrokken geweest bij een bijtincident waarbij letselschade is ontstaan? Neem dan voor juridische bijstand contact met ons op. Zorg ervoor dat wij alle informatie hebben die op deze zaak betrekking heeft. Als u verzekerd bent voor rechtsbijstand dan worden de kosten van juridische bijstand in veel gevallen vergoed. Geef ons de contactgegevens van uw verzekeraar en wij handelen de financiële kant rechtstreeks met hen af.