Is een aansprakelijkheidsverzekering voor mijn hond aan te raden?

Als u een hond heeft dan is de kans altijd aanwezig dat uw hond aan iemand of iemands eigendommen schade toebrengt. Dit kan op straat gebeuren, maar ook als u uw hond meeneemt op visite of als u ergens met de hond gaat wandelen. Ook als uw hond in een pension verblijft en daar schade aanricht dan kan het zijn dat u daarvoor aansprakelijk wordt gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering hond kan dan uitkomst bieden. Als u zo’n verzekering afsluit kan dit veel problemen voorkomen.

Sluit de verzekering direct af

Het is het verstandigst om een aansprakelijkheidsverzekering voor uw hond meteen af te sluiten als de hond bij u in huis komt. Het gaat er dan niet om of het een puppy is of een volwassen hond uit bijvoorbeeld een dierenopvang. Het moge duidelijk zijn dat u gen beroep kunt doen op een aansprakelijkheidsverzekering voor uw hond als u deze pas afsluit nadat er zich een incident heeft voorgedaan. Er zijn verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen, lees daarom altijd goed de voorwaarden voordat u de verzekering afsluit.

Aansprakelijkheid is wat anders dan dierenartskosten

Veel mensen hebben een verzekering voor hun hond voor dierenartskosten. Deze verzekering dekt de kosten als uw hond ziek wordt of gewond raakt en u met het dier naar de dierenarts moet. Ook worden sommige preventieve kosten soms vergoed zoals vaccinaties, ontworming en ontvlooien. Maar zo’n verzekering dekt niet de kosten die op u verhaald kunnen worden als uw hond een andere hond aanvalt, een persoon bijt of eigendommen van iemand anders beschadigt. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft voor uw hond dan worden deze kosten doorgaans wel vergoed. Voorwaarde is meestal dat u geen nalatigheid kan worden verweten. U bent bijvoorbeeld nalatig als uw hond losliep op een plaats waar dat niet is toegestaan of als uw hond geen muilkorf droeg terwijl dat gezien de omstandigheden wel had gemoeten.

Keuze uit verschillende verzekeringen

Hieronder treft u een aantal links aan naar maatschappijen die een aansprakelijkheidsverzekering voor de hond aanbieden. De premie is afhankelijk van de leeftijd en het ras van uw hond. U kunt op deze manier gemakkelijk de verzekeringen vergelijken en op deze manier een voor u passende keuze maken. Houd bij het maken van de keuze rekening met het feit dat sommige verzekeringen werken met een eigen risico. Lees dus goed de verzekeringsvoorwaarden. Als u geen eigen risico wilt dan betaalt u wellicht een wat hogere premie, maar u weet dan wel zeker dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan als er zich een incident met uw hond voordoet.